Valikko

Pirkanmaan vientipalkinto 2017 Kalaneuvos Oy:lle

29.1.2018 klo 14:45

TIEDOTE

Onnea ja menestystä myös jatkossa!

Suomalainen kala-alan perheyritys Kalaneuvos Oy (aiemmin V. Hukkanen Oy) on merkittävällä tavalla edistänyt Suomen kala-alan vientiä ja kansainvälistymistä. Kalaneuvoksen yrittäjäperhe on ostanut kaksi ruotsalaista yritystä ja laajentanut toimintaansa niin Euroopassa kuin Aasiassakin. Nyt yritykset työllistävät yli 230 henkilöä. Yli 40 vuotta alalla toiminut kalatalousneuvos Veijo Hukkanen on kehittänyt, kouluttanut ja nostanut kala-alan laatutasoa ja vaikuttanut suomalaisen kala-alan osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen.

”Palkinto on hieno tunnustus jo pitkään tekemällemme vientityölle ja kannustaa koko yritystämme uusiin viennin tavoitteisiimme. Palkinto tuli yllätyksenä, vaikka olemme kasvattaneet vientiämme yli 50 prosenttia viime vuonna. Vuonna 2019 valmistuvalla noin 15 miljoonan euron laajennuksella pystymme panostamaan jalosteiden vientiin entistä voimakkaammin ja tulemme rekrytoimaan Sastamalaan noin 30 henkeä lisää”, toimitusjohtaja Veijo Hukkanen kommentoi.  

Kalaneuvoksen liiketoiminta on kansainvälistynyt tasaisesti vuodesta 2008 kiihtyen viimeisten neljän vuoden ajan. Samaan aikaan kannattavuuden kasvaessa on kehitetty ja viety suomalaista kalateollisuutta kohti menestystä. Ratkaisut ovat nostaneet koko alan tuloksentekomahdollisuuksia etenkin kalankasvatuksessa. Kalaneuvoksen viennin kasvattaminen ja alan uudistaminen ovat olleet hyödyksi ja avanneet Suomen kalataloudelle mahdollisuuksia menestyä myös kansainvälisessä kilpailussa. Tuotteiden jalostusastetta Suomessa on nostettu ja muiden muassa Baltian maihin, Saksaan ja Espanjaan on viety jalosteita niin kuin Venäjällekin ennen vientirajojen sulkeutumista elokuussa 2014.

”Vientitiimimme lisäksi palkinto on hieno kunnianosoitus koko yrityksellemme jossa jokaisella osa-alueella ja henkilöllä on merkitystä sille, että pystymme toimittamaan laadukkaita tuotteita asiakkaillemme niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomella on hyvä mahdollisuus kehittyä myös kalanvientimaana pohjoisen sijaintimme ansiosta. Tulevien vuosien poliittisilla ratkaisuilla on valtava merkitys siihen osaammeko hyödyntää viileät olosuhteemme lisäämällä kalankasvatuslupia Suomessa ja kannustamalla kala-alaa kehittymään”, Veijo Hukkanen arvioi.

Kalaneuvos Oy vie kalaa Valko-Venäjälle, Puolaan, Viroon, Liettuaan, Ukrainaan, Saksaan, Latviaan, Norjaan, Espanjaan ja Vietnamiin. Työn alla on noin kymmenen uutta kohdemaata. Kalaneuvos Oy:llä on oma vientipäällikkö ja kaksi vientiassistenttia sekä Baltiassa oma edustaja sekä agentteja valmiina Kiinassa, kun vientilupa saadaan.

”Suomalaiselle kalalle on kysyntää maailmalla. Monet asiakkaat ottavat meihin yhteyttä jopa ilman meidän ponnistuksia eri maihin. Olemme laajentuneet viime vuosina voimakkaasti yritysostojen kautta. Olemme sen kokoluokan yritys kala-alalla, että meidän on haettava kasvua myös viennistä. Me kaikki Kalaneuvoksella olemme iloisia saamastamme huomionosoituksesta. Haluamme kasvattaa viennin suhdetta liikevaihdostamme merkittävästi myös tulevina vuosina, nykyisestä 20 prosentin osuudesta muun muassa tehdaslaajennuksen avulla”, varatoimitusjohtaja Toni Hukkanen toteaa.  

Lisätietoja: Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen, 0500 655 356, veijo.hukkanen@kalaneuvos.fi


Pirkanmaan vientipalkinnon myöntävät Tampereen kauppakamari ja Tampereen nuorkauppakamari. Vuodesta 1968 jaetun vientipalkinnon ovat aiemmin saaneet: Tasowheel Group, Polarmatic Oyj, Sim Finland Oy, Oy Meclift Ltd, Molok Oy, Tamfelt Oyj, Katsa Oy, Robit Rocktools Ltd, A-Insinöörit, Dynaset Oy, Gardner Denver Oy ja Kassatieto Oy, Tana Corp Oy, Avant Techno Oy, Metso Automation, Vertex Systems, Raflatac Oy, Tammermatic Oy, Tamrock Oy ja Kapeen Kivipojat Oy, Nokian Renkaat Oy, Teräselementti Oy, Salmi Vetoketjut Oy, Metsä Serla Oy Takon kartonkitehdas, Bioscience Oy, Lokomo Oy, Valmet Siirtokonetehdas Oy, Nanso Oy, Ata Osakeyhtiö Oy, Kojair Oy, Viialan Viila, Ylä-Tehtaat Oy, Telinekeskus Oy, Tamglass Oy, Terätuote Oy, Hämeen Kenkätehdas Oy, V-Chalet Oy, Mäkisen Kuvastin Oy, Exprint Oy, Winter Oy Sävykepastatehdas, Oy Leijona-Pukine Oy, Tuomo Halonen Oy, Näsijärvi Oy, Nokia Oy Kondensaattori-tehdas, Tiittola Oy, Oy Tampella Ab ja Kone Lamminen Oy, Huurre Oyj ja Lasipaino Oy, Nateva Oy, Ky Amerplast ja Partolan Kenkätehdas Oy.