Valikko

Pirkanmaalle tulossa jälleen tuhat uutta työpaikkaa ICT-alalle

30.3.2017

TIEDOTE

Tampereen ICT-skene jatkaa kiihdytyskaistalla

Viime vuonna tamperelaiset ICT-yritykset suunnittelivat palkkaavansa 712 uutta työntekijää ja toteutuma oli 792 rekrytointia. Tänä vuonna yritykset aikovat palkata 925 uutta työntekijää. Tampereen ICT-ala voi erinomaisesti kasvulukujen ja työhyvinvointimittausten mukaan.

Tampereen kauppakamarin ICT-valiokunnan tekemän koontiselvityksen mukaan Tampereen alueen ICT-yritykset uskovat ja investoivat tulevaisuuteen voimakkaasti. Yritykset palkkasivat lähes 800 uutta työntekijää viime vuonna, ja tänä vuonna yritykset suunnittelevat palkkaavansa lähes 1 000 uutta työntekijää. Noin 100 hengen rekrytointiohjelmia toteuttavat muun muassa Solita, Vincit, M-Files ja Gofore. Monet pienemmät yritykset aikovat kasvaa prosentuaalisesti suurin harppauksin. Alueen ICT-firmojen aikaansaannokset näkyvät Suomessa, Euroopassa ja maailmalla.

Häikäisevien kasvulukujen ohella tamperelaiset ICT-yritykset niittävät jatkuvasti mainetta ja palkintoja erilaisissa parhaiden työpaikkojen tutkimuksissa, johtamisen palkinnoissa ja työnantajakilpailuissa. Tuoreessa Great Place to Work Instituten parhaiden työpaikkojen tutkimuksessa tamperelainen Gofore Oy palkittiin Suomen parhaana työpaikkana. Ei ole siis ihme, että Pirkanmaalla tavoitellaan asemaa Euroopan Piilaaksona.

Toiminnan uudistamisen palveluja

ICT-ala tarjoaa asiakkailleen palveluita ja ohjelmistoja, joiden avulla organisaatiot voivat parantaa ja tehostaa toimintaansa. Käynnissä on liiketoimintaa merkittävästi muuttava digitaalinen murros, jossa sähköiset ja automaattiset toiminnot ja palvelut yleistyvät. ICT-ala toimii murroksen kiihdyttäjänä ja toteuttajana, ja Tampereen kauppakamarialueen yritykset ovat digitalisaation edelläkävijöitä.

Hyvä esimerkki rohkeasti kasvavasta on Triuvare. Yritys tuplasi viime vuonna henkilökuntansa 26 työntekijään, ja tänä vuonna on tarkoitus palkata jälleen noin 10 uutta työntekijää.

"Olemme asiakkaita kuunteleva ja palveleva ICT-asiantuntijapalveluyritys. Kasvun moottorina toimivat tyytyväisinä pidetyt asiakkaat, osaava henkilökunta ja halu rakentaa kasvua", kertoo Triuvaren toimitusjohtaja Toni Rantanen.

Lisätietoja: Tampereen kauppakamarin ICT-valiokunta
puheenjohtaja, M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo, 045 205 3253
varapj ja Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen, 040 589 8316
Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja, 040 553 5535

Rekrytoivat yritykset:
Triuvaren toimitusjohtaja Toni Rantanen, 040 515 6731