Valikko

Vuoden 2015 yritysjohtajat Jari Ollila ja Miika Mäkitalo, vuoden 2015 elinkeinovaikuttaja Kari Neilimo

25.9.2015 klo 19:00

Ennen Gaalan alkamista osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua ja keskustella toistensa kanssa, Sokos Hotel Ilveksen aulatilassa.
Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Jari Alanen ja toimitusjohtaja Antti Eskelinen ottivat vieraat vastaan Ballroomin ovella.
Osallistujamäärä oli lähes 100 henkilöä, jotka asettautuivat yhteensä yhdeksään pyöreään pöytään.
Tänä vuonna Gaalan juontajana toimi johtaja Sari Ruottinen Tampereen kauppakamarista.
Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Jari Alanen, vuoden 2015 elinkeinovaikuttaja Kari Neilimo, vuoden 2015 yritysjohtajat Jari Ollila ja Miika Mäkitalo sekä Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen.
Merkittävän luottamushenkilöuran kauppakamarissa tehneet: Seppo Tyynelä, Leena-Maija Meller, Anne-Mari Järvelin ja Vesa Saloranta.

TIEDOTE

Tampereen kauppakamari julkisti 21. kerran:
VUODEN 2015 YRITYSJOHTAJAT ja ELINKEINOVAIKUTTAJA

Tampereen kauppakamarin Gaalassa julkistettiin vuoden 2015 yritysjohtajat: Purso Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Ollila ja M-Files Oy:n toimitusjohtaja Miika Mäkitalo. Vuoden 2015 elinkeinovaikuttajaksi nimitettiin vuorineuvos Kari Neilimo. Tampereen kauppakamari on valinnut vuoden yritysjohtajia ja elinkeinovaikuttajia vuodesta 1995 lähtien.

 

Jari Ollila on 54-vuotias Suoniemellä syntynyt, kolmen lapsen isä ja valimotekniikan insinööri. Ollila on toiminut yksikön vetäjänä Riihimäellä, komponenttiryhmän vetäjänä, Purso Oy:n toimitusjohtajana ja nyt hallituksen puheenjohtajana. Luottamustehtäviä hänellä on esimerkiksi Teknologiateollisuus ry:ssä sekä useamman yrityksen hallituksissa.

 

”Kovana saavutuksena pidän sitä, että omien yritysten kaikki työpaikat on tähän asti pystytty pitämään Suomessa,” Ollila kommentoi urakehitystään.

 

Purso Oy on kovasta kilpailusta huolimatta menestynyt ja kyennyt kehittämään myös omia tuotteita. Purso valmistaa suulakepuristetut alumiiniprofiilit ja niiden jatkojalosteet sekä monipuoliset alumiiniset rakennusjärjestelmät vuosikymmenten kokemuksella. Purson alumiiniprofiili valmistuu nykyaikaisen yrityksen ammattitaidolla ja perinteikkään perheyrityksen joustavuudella. Purso Oy:n vuoden 2014 liikevaihto oli noin 73 miljoonaa euroa. Purson toimipaikat ovat Siurossa ja Ikaalisissa, henkilöstöä on yhteensä 240. Alumiiniteollisuuden toimitukset olivat vuositasolla noin 17 000 tonnia, josta 35 % toimitettiin vientiin.

 

Miika Mäkitalo on 37-vuotias tuotantotalouden tohtori, joka on naimisissa ja kahden lapsen isä. Mäkitalo on johtanut viisi vuotta tiedonhallinnan ohjelmistoyhtiö M-Files Oy:tä aluksi Vice Presidentin roolissa strategiasta ja taloudesta vastaten ja viimeiset miltei neljä vuotta toimitusjohtajana. Hänen aikanaan M-Filesin liikevaihto on kasvanut yli 1 100 % nousten 22 miljoonaan euroon ja työntekijämäärä on kasvanut 40:stä lähes 300:aan. Yrityksellä on 100 hengen tytäryhtiö Yhdysvalloissa ja uusi 10 hengen toimipiste Isossa-Britanniassa; näiden ja 400 jälleenmyyjän ansiosta yli puolet liikevaihdosta tulee ulkomailta. M-Files on nostettu viime vuosina arvostetuimpien markkinatutkimuslaitosten, Gartnerin ja Forresterin raporteissa maailman johtavien toimijoiden joukkoon.

 

"Vaikka yhtiöiden johdossa onkin yksittäisiä henkilöitä, ohjelmistoyrityksen kilpailukyky ei pohjaudu taseessa oleviin koneisiin, vaan menestys on kiinni henkilökunnasta ja kulttuurista. Olenkin todella otettu kauppakamarin nimityksestä ja otan tämän upeana tunnustuksena loistavalle työyhteisöllemme. Tampereelta on hyvä ponnistaa maailmalle," Mäkitalo kiittää.

 

Työnsä ohella Mäkitalo on kasvuyhtiö HappyOrNot Oy:n hallituksen jäsen ja toimii dosenttina Tampereen teknillisen yliopiston tiedonhallinnan ja logistiikan laitoksella. Mäkitalo on syntynyt Hämeenlinnassa, käynyt koulut Seinäjoella ja opiskellut Tampereen teknillisessä yliopistossa. Ennen M-Filesia Mäkitalo ehti tehdä 10 vuoden uran valtionhallinnossa, muun muassa Ratahallintokeskuksessa, liikenne- ja viestintäministeriössä ja Liikennevirastossa. Mäkitalo aloitti liikenneasiantuntijana ja hänestä tuli rautatieliikenteen kilpailun avaamisen valmistelun pääarkkitehti ja monen muun strategisen hankkeen vetäjä. Hän nousi yksikön päälliköksi vuonna 2005 ja osastonjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi vuonna 2009.

 

Kari Neilimo on vuorineuvos ja taloustieteiden tohtori, joka on toiminut SOK:ssa pääjohtajana sekä SOK:n hallituksen puheenjohtajana ja hallintoneuvoston puheenjohtajana. Ennen siirtymistään S-ryhmän palvelukseen hän on ollut Tampereen yliopistossa, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Lapin yliopistossa liiketaloustieteen professorina sekä toiminut vuodesta 2007 Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteisen ylimmälle liikkeenjohdolle tarkoitetun Executive Master of Business Administration –ohjelman johtajana.

 

”Elämäntyötäni on ohjannut halu olla mukana kehittämässä ja edistämässä pirkanmaalaista yritystoimintaa, erityisesti kehittämässä yritysjohdon osaamisvalmiuksia uuden talouden digitaalisessa maailmassa,” Neilimo määrittelee.

 

Kari Neilimolla on ollut lukuisia luottamustoimia mukaan lukien Yleisradio Oy:n, Suomen Kaupan Liiton ja Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtajuus. Hän toimii hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajan useissa yrityksissä, mm. Tampereen Särkänniemi Oy:ssä, Tampereen Tiivisteteollisuus Oy:ssä, Solita Oy:ssä, HL Eriste Oy:ssä, PPCT Oy:ssä ja LeaseGreen Group Oy:ssä. Hän on lisäksi toiminut puheenjohtajana Tampereen keskustakehittämisen strategisessa työryhmässä vuosina 2010–2011, Tampere-Pirkkala –European (AiRRport) lentokenttätyöryhmässä vuodesta 2012 sekä yritysten kasvua ja kansainvälistymistä edistävän Team Tampereen ohjausryhmässä.

 

Lisätietoja: Tampereen kauppakamarin puheenjohtaja Jari Alanen, 050 62026